10 интересни факта за Робърт де Ниро

Няма никакъв спор, че Робърт де Ниро е един от най-успешните, велики и обичани актьори на всички времена. Със страхотни и незабравими роли зад гърба си, 75-годишният американец остави зад себе си ярка и неизличима диря в историята на Седмото изкуство.

Не са една или две кино класиките с участието на де Ниро, които можем да изброим. Достатъчно е да споменем филми като „Шофьор на такси“, „Кръстникът“, „Ловец на елени“, „Нос Страх“, „Казино“, „Добри момчета“, „Крал на комедията“ и много, много други.

Ето и няколко интересни факта за него:

1. Когато расте в „Малката Италия“, Ню Йорк, неговият прякор е „Боби Млякото“, понеже е твърде блед.

2. Споделя един и същи рожден ден с друг голям холивудски актьор – Шон Пен.

3. Той и Марлон Брандо са единствените актьори, получили „Оскар“ за един и същи персонаж – Вито Корлеоне. Научава се да говори на сицилиански заради ролята си в „Кръстникът“.   „Оскар“-ът за този филм го прави първия актьор, спечелил престижния приз за участие във филмово продължение.

4. Де Ниро качва около 30 килограма за ролята си в „Разярения бик“, изпълвайки диетата си със спагети и сладолед.  По време на спаринг сцените Де Ниро чупи едно от ребрата на Джо Пеши.

5. Плаща на зъболекар, за да загрози зъбите му за ролята в „Нос Страх“. След това плаща дори повече, за да бъдат оправени.

6. Работи като таксиметров шофьор, за да се подготви за ролята на Травис Бикъл в „Шофьор на такси“.

7. За ролята си на чудовището във „Франкенщайн“ Де Ниро изучава речта на хора, получили удар.

8.  Подкрепя безрезервно Демократическата партия в САЩ и е един от застъпниците на кандидата за президент Ал Гор през изборите преди 18 години. Сега ненавижда Тръмп, псува го и  блокира достъпа на американския президент до ресторантите си.

9. Отдаден е на работата си до краен предел. През 1975 година дори не успява да вземе „Оскар“-а си, тъй като е зает с ангажименти по филма „Двадесети век“ на Бернардо Бертолучи.

10. През 1998 година е разпитан от френската полиция заради предполагемо участие в бизнес с проститутки. Де Ниро е толкова огорчен от случилото се, че казва – „Никога няма да се върна във Франция!“

- реклама -