10-годишният Асен, който подкара БВМ – със солиден „стаж“ зад волана, дете на богаташи

Свалят табелите на БМВ-то, което подкара 10-годишният Асен Маринов в Пещера. Това съобщиха от полицията в Пазарджик. Клип, в който се вижда как детето шофира джип БМВ по улиците на Пещера и размахва пистолет, предизвика вълна от възмущения в социалните мрежи.

„Клипът е заснет и качен във Фейсбук от дядото на момчето, който сам е позволил на внука си да седне зад волана. Дядото ще бъде глобен с 300 лева, защото е предоставил колата на малолетно лица, а автомобилът ще бъде дерегистриран„, съобщиха още от полицията.

Полицита се е самосезирала от видяното и е започнала незабавна проверка. При разследването е установено, че собственик на автомобила е 50-годишният А.Г., дядо на детето. Той многократно е давал на внука си да кара джипа.

Газовият пистолет, който детето размахва във видеото е на баща му и е законно закупен и регистриран.

По случая е сезирана службата Закрила на детето. Проверката е установила, че фамилията на детето разполага с пари и са финансово задоволени.

„Фамилията се е прибрала у нас за празниците. Иначе живеят в Англия. Детето се отглежда при отлични условия и е напълно задоволено. Те са се прибрали отново в Англия“, обясниха от Закрила на детето.

- реклама -