10 г. след смъртта на дете в басейн – двама отиват на съд

10 години след смъртта на дете в басейн в хотел  в „Златни пясъци“, двама отиват на съд. Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже за смъртта на 13-годишно дете от Германия, засмукано от сифон в басейн.

Около 11:30 часа на 11 юли 2011 година охранител на хотел  в „Златни пясъци“ забелязал руска туристка, която се опитвала да привлече вниманието на спасителя и на други туристи да окажат помощ на дете, което лежало на дъното на басейна. Спасителят скочил във водата и направил опит да извади момиченцето. Той не успял, тъй като тялото било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна.

Едва, след като помпите били изключени, момиченцето било отделено от сифона. Около 22:30 часа на същата дата детето починало в болница. Като причина за фаталния изход съдебномедицинската експертиза посочила удавяне от вдишване на течност в дихателните пътища и последвалата остра дихателна недостатъчност, оток на мозъка с потискане на жизнено важни центрове и спиране на сърдечната дейност. Пострадалото момиченце е било на почивка с баща си.

- реклама -