пари

10 фън шуй трика за пари и изобилие

Макар да знаем, че парите далеч не са най-важното нещо на света, липсата им със сигурност е проблем. Ето 10 трика от фън шуй, благодарение на които гарантирано ще привлечете материалните блага и изобилието в живота си.

Преди да започнете обаче, първо трябва да се отървете от мрачните мисли и чувството за вина – помнете, че заслужавате най-доброто и бъдете готови да го получите точно в този момент.

Само ако сте убедени в това, магията ще се случи.

1. Разчистете бъркотията

Първото нещо, което трябва да направите, за да получите мечтаното богатство, е да подредите нещата около себе си. И за това има причина – жизнената енергия Чи е като водата в поточето – има нужда да тече свободно. Всички препятствия по пътя спират свободното движение на енергията. Така и бъркотията в дома създава препятствия пред движението на Вашата енергия и я блокира.

2. Поправете всичко, което тече

Стихията на водата е символ и на енергията на парите. Трябва да сте внимателни как присъства стихията на водата във Вашия дом. Течащите тръби или чешмата, която капе, със сигурност ще се отразят и на банковата Ви сметка – парите от нея бавно, но сигурно ще „изтичат“. Затова решете проблема още сега.

3. Почистете входната врата

Входната врата е мястото, откъдето енергията Чи влиза във Вашия дом. Затова е много важно тя да изглежда добре. Затова почистете добре вратата, а още по-добре би било да я освежите с нова боя или лак.

4. Сменете изгорелите крушки

Изгорелите електрически крушки блокират движението на енергията. Чи обича светлината! Нека в дома Ви има колкото се може повече светлина. Така че, ако крушката изгори, сменете я бързо.

5. Добавете цветя

Като живи организми растенията автоматично привличат жизнената енергия и изобилието. Най-добрият избор са цветята с много листа. Не дръжте в дома си умрели цветя – те създават мощна блокада за енергията. Ако не обичате растения, купете си фигурка на дърво с листа от нефрит – то ще Ви донесе материални блага.

6. Винаги пускайте капака на тоалетната чиния

Както казахме по-горе водата е пряко свързана с вибрацията на парите. Затова, за да не ги загубите лесно, винаги сваляйте капака на тоалетната чиния преди да пуснете водата. Още по-добре е, ако държите капака пуснат през цялото време.

7. Изчистете прозорците

Прозорците са очите на дома, а мръсните стъкла символично затъмняват гледката. Замислете се, имате ли нужда от нова гледна точка спрямо нещо важно в живота си? Ако да, изчистете прозорците! Това ще Ви разкрие нови възможности и ще Ви помогне да видите ситуацията и от друг ъгъл.

8. Добавете златно и лилаво в дома си

Златното и лилавото са идеалните цветове за привличане на пари. Не е нужно да променяте всичко вкъщи, нито да харчите много пари. Достатъчно е дори само да поставите фигурка в златист цвят в зоната на богатството (най-отдалеченият ляв ъгъл на къщата, считано от входната врата). Кралският лилав цвят може да присъства дори под формата на красив аметист или възглавничка на дивана.

9. Огледала

Огледалата действат добре върху собствената ни представа за материално благосъстояние. Те са друг елемент, свързан с водата като стихия, и затова са идеални за привличане на пари. Гледайте обаче да не слагате огледало в спалнята си – то може да съсредоточи твърде много енергия и така да развали съня Ви. Освен това се смята, че ако имате огледало срещу семейното легло, ще се карате по-често с любимия човек.

10. Фурната

Чистата, но и често използвана фурна, е друг символ на финансовата стабилност и просперитет. Така че спрете да подражавате на Кари Брадшоу и никога не използвайте печката като склад. Почистете я добре, колкото и да е досадно. Научете се да готвите здравословна храна във фурната поне няколко пъти седмично. Използвайте различните функции на уреда, за да може енергията Чи да циркулира свободно.

- реклама -