10 факта за Жан-Клод Ван Дам

Вижте няколко любопитни факт за Жан-Клод Ван Дам

1. В началото на кариерата си е бил бездомен в Лос Анджелис. Бъдещият актьор преживявал предимно на улицата и се надявал за по-добри дни.

2. Жан-Клод е учил модерен балет.

3. Актьорът е съден от Франк Дюкс – истинският герой зад „Кървав спорт“. Франк и Жан са приятели от много време и споделят различни истории от бойния свят. Дюкс предлага да се направи филм, който да носи името „Кумите“, където един боец се опитва да спечели златен дракон.

Подписаният договор пропада и Жан-Клод снима филма „Приключението“, където могат да се открият твърде много близки точки между двата сценария. За съжаление, няма доказателства и Дюкс казва, че е изгубил запис със споразумението между двамата за филма в следствие на земетресение.

4.Той вдига 152 килограма от лежанка, което е впечатляващо за човек с тегло от 83 килограма.

5. Шпагатите са част от перфектния репертоар на Жан-Клод, но един от най-запомнящите се остава между двата камиона на Volvo.

6. Неговият любим актьор и до днес остава Чарли Чаплин.

7. Отказва да играе в „Хищникът“. Кевин Питър Хол е в главната роля, но първоначално тя е била за Жан-Клод Ван Дам. Той обаче не е доволен, защото никой няма да разбере, че участва, а цялото внимание е за Арнолд Шварценегер.

8. Любим актьор е на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

9. И до днес се държи отговорен за една от най-добрите бирени реклами на компанията Coors. Можете да я видите тук.

10. Можете да откриете негова статуя в Брюксел.

 

- реклама -