10 факта за Силвестър Сталоун, които ще ви смаят

Силвестър Сталоун е актьор, режисьор, сценарист и продуцент, снимал се е в повече от 50 филма. Много от тях са станали истински касови продукции

Разбира се, Сталоун се свързва най-често с Роки и Рамбо. Но в каквато и роля да влезе, този удивителен мъж наистина впечатлява.

1. Проблеми при раждането

Сталоун е роден на 6 юли 1946 г. По време на раждането настъпили усложнения и някои нервни окончания на лицето му били парализирани. Това обаче не му попречило да придобие световна слава, а недостатъците се превърнали във визитна картичка на актьора.

2. Майка му в младостта си тренирала борба

Но дори и прехвърлила 90-те, Жаклин продължила да тренира в залата, като вдигала щанги и гири. Добър пример!

3. Работил е в салон за красота

Свикнали сме да виждаме Сталоун на екрана в образите на боксьор, воин, ветеран от войната. Но в младостта си актьорът е работил в салон за красота, собственост на семейството му. И още в първия ден измислил да оцвети косата на клиентка в зелен цвят.

4. Като дете му се присмивали

Децата го игнорирали заради травмите на лицето, които получил по време на раждането. Освен това и често го пребивали. Присмивали се на ниския му ръст и често неразбираемата му реч. Освен това очите му вечно били притворени наполовина.

5. Бил хиперактивен

Сталоун никога не е крил, че има Синдрома на дефицит на вниманието. За това е говорила в интервю и неговата майка. Тя дори смятала, че синът ѝ ще свърши в затвора, тъй като имал буйни прояви – скачал от високи сгради, устройвал побоища и бил изключен от 17 училища.

6. За малко да изпусне ролята на Роки

Имало идея ролята на Роки Балбоа да бъде дадена на Робърт Редфорд или на Бърт Рейнолдс. Но Сталоун сам пише сценария и всъщност героят му много наподобява самия него. Продуцентите веднага разбрали, че имат хит в ръцете си и предложили да заплатят 350 000 долара за него. Сталоун, макар да нямал и грош в джоба си, поставил условие – да дадат главната роля на него. Не отстъпил дори когато му предложили двойно увеличение на хонорара за сценария. Никакви уговорки не помогнали.

7. Планът на Роки

След първия сценарий Сталоун дори не предпологал, че ще има възможност да напише продължение. А вече има и седма част. Силвестър дори обмислял да убие персонажа си в петата част, но после се съжалил над него.

8. Против оръжията

Актьорът се снима често в кървави и жестоки сцени, но заявява, че е против свободната продажба на оръжие.

9. Един от най-богатите актьори

Талантлив актьор и надарен сценарист, Сталоун успява да натрупа добро състояние, оценено на повече от 400 млн. долара.

10. Мрази социалните мрежи

За кратко Сталоун имал профил в Туитър, но се отказал. Обяснил, че всеки път, когато използва социалните мрежи, попада в неловко положение. Той коментирал напускането на Брус Уилис от актьорския състав на „Неуловимите 3“ в Туитър: „Алчност и мързел – това е вярната формула за приключване на кариерата“.

- реклама -