Хю Хефнър

10 факта за създателя на Playboy Хю Хефнър

Личността на Хю Хефнър винаги е била изключително спорна. Познат като най-големия плейбой с света, с неизменния си сатенен халат, заобиколен от знойни хубавици. От друга страна създателя на списание „Playboy“ бе изключително голям филантроп, борец за сексуална революция, защитник на правата на хомосексуалистите.

Но, каквото и да говорят за него, едно е сигурно: Хефнър живя дълъг и интересен живот. Ето и 10 факта от неговото минало, които ще ви помогнат да разберете по-дълбоко същността на тази емблематична фигура.

Приживе си купува гробница в съседство с Мерлин Монро през 1992 за 75 хиляди долара. Идеята му била за вечни времена да лежи редом с една от най-сексапилните жени на свички времена.    

2. Два пъти Хефнър споносорира ремонт на тебелата на Hollywood, защото му харесва да я бляскава. Първият път набира средства чрез кампания, а втория път дава 27 хиляди долара лични средства за да подмени една от буквите.

3. Кръстили са на негово име изчезващ вид заек. Sylvilagus palustris hefneri бил спасен благодарение на неговото финансиране.

4. Първата му съпруга му изневерила докато бил на война. Хю Хефнър описва момента, в който разбрал като най-тежкия в живота му. Милдред чувствала толкова силна вина, че решила да му разреши да спи с други жени. Но, в крайна сметка се разели след 10 години брак.

5. Първата му работа била като автор на статии за списание „Esquire“. Напуснал, след като му отказали да му плащат по 5 долара допълнително на материал. Една година по-късно излиза първия брой на „Playboy“.

6. Хефнър разрешава в „Playboy“  да се пускат статии, в които се дава глас на хомосексуалното общество.

7. Бившият президент Джордж Буш и политикът Джон Кери са далечни роднини на Хю Хефнър.

8. Здравето му започва да се влошава през 1985-та когато получава съредечен удар. Тогава решава да пренареди приоритетите в живота си. Взима решение да прехвърли ръководството на списанието на дъщеря си Кристи.

9. Хефнър си признава, че е експериментирал с бисексуални. Това се случило след краха на първия му брак, някъде в края на 60-те години на миналия век. „Тогава бяха времена на суингърите и оргиийте“, разказва създателя на мъжката Библия.

10. Хефнър започнал да злоупотребява с виагра. Това вероятно е довело до проблеми със слуха. Самият той признава, че имал периоди, в които си „хапвал виагра като бонбонки“. Според изследвания загубата на слуха бил често срещан страничен ефект от лекарството за потентност.

- реклама -