Антъни Джошуа

10 факта за Антъни Джошуа – момчето, което не се промени от славата и парите

Наричат го новия Мохамед Али, чудовището от ринга, планина от мускули.

Всъщност макар и най-успешния боксьор в света, Джошуа живее доста скромно и избягва публичността. Твърдят, че към противниците си винаги се държи топло и приятелски, макар вчера с Кобрата да си отправиха нецензурни обиди.

Със сигурност любезността на Джошуа приключва с нахлузването на боксовите ръкавици…

сн. Matchroom Boxing

Тази вечер световния номер 1 на ринга се среща с българската гордост Кубрат Пулев.

Ето всичко, което трябва да знаете за противника на Кобратата:

1. Преди да стане боксова звезда, Джошуа е работил като зидар по строежи.

2. Започва да тренира бокс чак когато е на 18, след като братовчед му настоява да го представи в клуба, в който играе.

3. Има син, който отглежда с майка си. Детето е от бивша съученичка на Джошуа, която е учителка по танци на пилон. Двамата били вече разделени, когато тя научила, че чака дете от боксьора.

4. Арестуван е с марихуана.

Това става по време на подготовката за Олимпиадата в Лондон, на която печели златен медал. Според полицията откритото в него количество е толкова голямо, че целта е била разпространение на наркотици. Осъден е на 1 година обществено полезен труд.

5. Живее в двустайния апартамент на майка си, нищо че само от победата над Кличко спечели 15 млн. лири.

6. Tвърди, че не изповядва никаква религия, но преди няколко години публикува снимка, на която се моли в джамия в Дубай. Това предизвика ислямофобска вълна срещу него.

7. Джошуа не е мисли само за юмруци и мускули. Всъщност той е доста умен и е запален любител на шаха. „Има много общо между бокса и шахмата. На ринга също винаги трябва да си два хода преди противника си“, сподели преди време той след като игра с легендата Ленъкс Луис.

8. Има татуировка на Нигерия, въпреки, че е израснал в Уотфорд. Но, това е родината на неговата майка.

9. Приятелите му го наричат Феми. Това е прякор, който има още детството си. Идва от второто му име – Антъни Олувафеми Оласени Джошуа.

10. Боксовата звезда може да пробяга 100 метра за по-малко от 11 секунди. По време на тв предаване по BBC той демонстрира възможностите си и „изяде“ разстоянието за 10.53 сек.

- реклама -