албанската мафия

10 факта за албанската мафия, които може би не знаете

Балканите са едно от местата с най-мощна организирана престъпност, а Албания е на девето място в световната класация. Вижте 10 малко известни факта за албанската мафия.
  1. На територията на Албания в момента действат над 30 фамилии, които се занимават с организирана престъпност. Те са покровителствани са от 4 големи клана – Кула, Абази, Борици и Брокай.
  2. Албанската мафия е на второ място в света по контрол на наркотрафика.
  3. Само от хероин групировките в Косово си докарват годишен оборот от 2 млрд. долара.
  4. През Косово минава 90% от хероина за Европа. В САЩ албанските мафиоти държат 40% от пазара на този вид дрога.
  5. Престъпните организации в Албания се занимават с целия спектър на престъпна дейност – трафик на оръжия, крадени коли, проституция, пране на пари, нелегални имигранти и изнудване.
  6. Мръсните пари на фамилиите се перат през 200 частни банки и обменни бюра главно в Албания. За перачници се използват козметични магазини, плажове и заведения.
  7. Смята се, че албанската мафия се е разпространила на международно ниво още през 80-те години. В чужбина престъпниците се занимават предимно с наркотици и трафик на жени.
  8. Най-новият бизнес на албанските мафиоти е търговията с бебета и деца. Тя е особено разпространена в Италия и Германия, където има много желаещи да осиновят дете.
  9. Според ФБР албанската мафия е превзела работата на италианската и руската мафия в Ню Йорк.
  10. На територията на Англия албанците най-често се изявяват като наемни убийци.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -