Антон Божков
сн. БГНЕС

1 млн. лева гаранция за сина на Васил Божков, Ива Софиянска също дойде в съдебната зала – ВИДЕО

Парична гаранция в размер на 1 млн. лева взе Специализираният съд по отношение на сина на бизнесмена Васил Божков – Антон. Сумата трябва да бъде внесена до 10 дни. Синът на хазартния бос е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, за чиито ръководител се сочи баща му.

Според съда обвинението е твърде общо и няма достатъчно доказателства, които да сочат, че обвиняемият е участвал в схема за пране на пари и е искал да напусне страната. Въпреки, че в съдебната зала стана ясно, че Антон Божков си извадил международен паспорт с експресна поръчка. Все пак магистратите смятат, че той няма да се укрие или да извърши друго престъпление.

Ива Софиянска се появи в Специализирания съд, където се гледаше мярката за неотклонение на съпруга й Антон Божков.

сн. БГНЕС

Дъщерята на Стефан Софиянски дойде в съда с адвокат Даниела Доковска, но отказа да разговаря с медиите. В съдебната зала тя седна до съпруга си на скамейката на първия ред.

От прокуратурата заявиха, че фирмата „Инфрахолдинг“ на Васил и Антон Божкови е извършвала съмнителни сделки със свързани лица. Справка в Търговския регистър показала, че капиталът на фирмата е формиран от заем, като кредиторът и длъжникът били дружества на едно и също лице. Родствената връзка предполага реална опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Самият Васил Божков е в ОАЕ, което навежда на мисълта, че и синът му може да избяга. Антон Божков, си е извадил експресен международен паспорт“, аргументираха се още от държавното обвинение.  

„Антон Божков е високо образован човек и няма доказателства, че ще извърши престъпление. Той е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие. Веднага, след като е разбрал че е привлечен като обвиняем, Антон Божков се е поставил на разположение на властите. Органите на МВР са го уведомили, че има забрана да напуска страната, след като е отишъл да си смени лична карта“, заяви адвокат Доковска, която защитава Божков.

Миналата седмица Апелативният специализиран наказателен съд върна в ареста жената до Васил Божков – Елена Динева, която е обвинена за участие в ръководената от Божков организирана престъпна група. Съдът прие изцяло тезата на прокуратурата, че Динева е била не само негов партньор в бизнеса с лотарийни игри, но (видно от събраните по делото доказателства) е участвала и при взимането на решения.

По-рано днес магистратите отказаха да пуснат на свобода бившата секретарка на хазартния бос.

- реклама -