спецакциите

1 милион лева струват на месец спецакциите на МВР

Около 1 милион лева на месец излизат специализираните полицейски операции на МВР, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова.

За първите четири месеца на тази година, силовото министерство е похарчило над 4,4 млн. лева от бюджета си за спецакции. За периода от януари до май са проведени общо 21 специализирани полицейски операции.

Главният секретар на МВР е разпоредил провеждането на 11 спецакции, а директорът на Главна дирекция “Национална полиция” – на 9. Вътрешният министър е разпоредил провеждането на една целогодишна специализирана полицейска операция, която се отнася до командироването на служители за охрана на българо-турската и част от българо-гръцката граници.

Четирите и половина милиона са отишли за покриване на трудовите възнаграждения, осигурителни и здравни вноски, извънреден труд и материално-технически разходи.

Спецполицаите са положили общо 404 519 часа извънреден труд, за който е било заплатено над 1.1 млн. лева.  Други 1.8 млн. са дадени за командировки на полицейските служители. Транспортните разходи и горивото са на стойност 740 207 лв.

- реклама -