Задържаха 41 българи за трафик на хора в Испания

Манчестър Испания Канада хокеен Лондон

41 българи са арестувани при специализирана операция на испанската полиция срещу престъпна група, занимавала се с трафик на хора и сексуална експлоатация на непълнолетни, съобщи bTV.

При операцията в Испания са освободени 14 жертви, 12 от които – непълнолетни. 4 жертви на престъпната група са били освободени в други европейски страни.

Разследването срещу престъпната група е започнало през август 2017 г.

Много от жертвите на групата са открити в необитаеми сгради в Мадрид, в ужасяващи условия.

Те били примамвани да се преместят от България в Испания с фалшиви обещания, но веднъж пристигнали, били поставяни в условия на робство и заставяни да извършват престъпления.

В други случаи обаче непълнолетните са били давани на нелегалната организация от родителите им.

Престъпната група била разделена според това, което върши. Една част от мъжете наемала апартаментите, друга контролирала жилищата, а една женска група се занимавала изцяло с обучението на момичетата да крадат. Четвъртата група отговаряла с разпространението на откраднатата стока, съобщава Нова.

При претърсването на апартаментите са открити различни електронни устройства, мобилни телефони, бижута, както и документи, подписани от родителите на момичетата, в които те давали съгласието си децата им да пътуват извън страната ни. Освен тях, разследващите открили 28 фалшиви лични карти, както и следи за над 150 престъпления.