За първи път японски премиер идва у нас! Бойко Борисов посреща Шиндзо Абе

Шиндзо Абе визита Япония България Борисов
За първи път японски премиер идва у нас.

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Япония Шиндзо Абе, който ще бъде на официално посещение в България утре.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата между двете делегации, японската страна ще бъде запозната  с приоритетите на Българското председателство на Европейския съюз, както и търсене на сътрудничество по тези приоритети и готовността ни да работим за разширяване на стратегическото партньорство Европейки съюз – Япония.

Сред темите на срещата са и задълбочаването на търговско-икономическото партньорство между България и Япония, с акцент върху увеличаването на българския износ, както и възможностите за привличането на японски инвестиции и технологии.

Шиндзо Абе ще бъде придружен и от голяма бизнес делегация, състояща се от представители на над 30 японски компании.

Във връзка с историческото посещение на японския премиер Шиндзо Абе в България, посолството на Япония в София е организирало официален брифинг на говорителя на Министерството на външните работи на Япония Норио Маруяма, на който той ще представи подробно резултатите от срещата на двамата премиери.

Посолството на Япония в София открива специално за българските медии е открита временна директна телефонна линия, която ще бъде активна на 14 и 15 януари.