Волейболният Левски взе нов-стар треньор

Един от най-добрите млади специалисти в работата с подрастващи се завърна в „Левски София”. Добромир Лазаров отново е част от клуба след три годишно отсъствие и ще работи активно с отборите за момчета. 32-годишният треньор бе главна движеща сила в академията на Радостин Стойчев и Матей Казийски.

През миналия сезон Лазаров изведе прекадетите на техния клуб до 5-то място във финалите на републиканското първенство. Той обаче предпочете да продължи работата си в „Левски София”, който има много амбициозна програма за работа с подрастващите.

„Исках да се върна в този клуб, защото виждах изключителен професионализъм в работата на Владо Николов и особено личния пример, който предава на състезателите. Впечатляваща е неговата работа и отделеност в развитието на клуба. Хареса ми това, че се допълваме и имаме общи виждания за работата и развитието на подрастващите формации. Изключително бързо и добре се сработваме и с останалите колеги. Моята цел е да помогна „Левски София“ да е там, където му е мястото – на върха на почетната стълбичка”, заяви Лазаров.

Той вярва, че отдадеността в работа ще помогне за развитието на следващите професионални и национални състезатели.

„Щастлив съм, че имам честа да нося на гърдите си името „Левски“. А всички деца, родители и колеги ми помагат да се чувствам още повече на мястото си”, добави бившият волейболист на „Славия”.

Още в началото на треньорската си кариера Лазаров бе помощник-треньор в мъжкия отбор на „сините”. През сезон 2011/2012 Добромир е асистент на Георги Петров и тимът взе купата на България. От 2014 г. започва да работи и с отборите за момчета до 15 г. на „сините”, с юноши младша и юноши старша възраст. Печели съответно бронзови, сребърни и златни медали от републиканските първенства.

Паралелно с работата си в Левски, класира момичета на „Божур Волей” до 13 г. на републикански шампионат, където стигат до бронзовите медали.

Лазаров се е занимавал и с организирането на национален шампионат за подрастващи по плажен волейбол, Национална любителска волейболна лига, училищен градски шампионат по волейбол към Столична община, летен спортен лагер за деца от цяла България. Бил е и технически организатор на европейското първенство по плажен волейбол до 22 г. в България.