Вижте как приготвят сватбената торта на Хари и Меган и какво има в нея

торта

20 килограма брашно, 20 килограма, захар 10 бутилки сироп от бъз от градините на Сандрингам, 200 лимона от Амалфи, 500 органични яйца, 20 килограма масло. Всичко това прави една сватбена торта.

Но, не за коя да е сватба, а за сватбата на годината – тази между принц Хари и Меган Маркъл. От двореца Кенсингтън показаха как американската майсторка на био печива Клер Птак подготвя най-чакания десерт в света.

Гостите на венчавката ще бъдат почерпени със здравословна лимоновата торта с аромат на бъз

Хари и бъдещата булка сами избраха сладкарката, която вече да пече десерта за сватбения им ден утре. Двамата се спряха на известната Птак, която предлага произведенията си в пекарната Violet Bakery в Западен Лондон.

Сладкишът ще бъде украсен с маслен крем и истински цветя и цветчета бъз. Тортата ще се отличава с подчертан пролетен вкус. Но, за да видим десерта в пълния му блясък ще трябва да изчакаме до утре!

Клер Птак е израсла в Калифорния и в печивата си предпочита да използва био и сезонни съставки. Тя е ученичка на известната американска ресторантьорка и майстор готвачка Алис Уотърс, „майка” на съвременната американска кухня. Мегън Маркъл, която имаше блог за здравословен живот The Tig, е вземала интервю от Клер Птак за сайта си.

Известният шеф Джейми Оливър преди време каза, че Клер Птак би била и неговия избор за създател на сладкиши.