Валентин Радев: Няма политически натиск, правим това, което ни е възложила прокуратурата

Шумен поръчки БСП ВАлентин Радев прокуратура затворници избягали издирване сигнали
МВР хвърля сили и средства заради вътрешнопартийни проблеми в БСП и аз трябва да излизам за пореден път да се обяснявам.

Това каза вътрешният министър Валентин Радев.

Изявлението на Радев идва, след като по-рано днес бе разпространено изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, че няма нарушения в работата на Районна прокуратура – Шумен по сигнала за документно престъпление от член на БСП. Депутатът от левицата Драгомир Стойнев пък отвърна, че случаят е нагъл опит да се събира информация за политически опоненти. Той поиска обяснение по случая от министър Радев в пленарна зала.

Няма политически натиск.

Всичко онова, което Драгомир Стойнев говори – иска остави и т.н., няма такова нещо. Направили сме необходимото, което ни е възложила прокуратурата, заяви Валентин Радев и продължи: Прокуратурата е господар на досъдебното производство, ние само изпълняваме.

Ние само изясняваме вътрешнопартийни проблеми на БСП. МВР хвърля сили и средства и заради това по политически причини ни изкарват виновни. БСП да се разберат вътре какво правят, защото доколкото разбирам искат да изключат един от своите, но да не ни занимават и държавата да се върти в кръг, каза още вътрешният министър.