ЦСКА представи новия си треньор – Нестор Ел Маестро

Нестор Ел Маестро ЦСКА треньор
Нестор Ел Маестро е новият старши треньор на ЦСКА.

Това съобщиха официално от клуба.

Негов помощник ще бъдат брат му Никон Ел Маестро, а вратарите ще бъдат тренирани от Ивайло Петров. Част от щаба ще са и кондиционните специалисти Томас Нойберт и Кирил Динчев.

Нестор Ел Маестро е роден на 25 март 1983 година в Белград. Когато е на 8 години, семейството му се мести в английската столица Лондон. Едва 16-годишен, Ел Маестро става треньор в академията на Уест Хям.

През 2002 година настъпва нова промяна в местожителството на новия ни треньор – той заживява във Виена, където в продължение на 2 години води младежкия тим на Аустрия Виена.

Братята Ел Маество заминават за Валенсия през 2004 година и започват работа във втория отбор на Валенсия Местая.

След двугодишен престой на испанска земя, Ел Маестро получава предложение от Шалке 04, което приема и става асистент на Марко Сломка в мъжкия отбор (2006 – 2008 г.). Тандемът Ел Маестро – Сломка се запазва и в Хановер 96 (2010 – 2013 г.) и в Хамбургер (2014 г.).

Младият специалист се завръща в Аустрия Виена през лятото на 2016 година като помощник на Торстен Финк, а година по-късно получава шанса да бъде старти треньор на Спартак (Търнава) и извежда тима до шампионската титла след 45-годишни чакане!