Цацаров пред депутатите: За нас няма съмнение, че Росен Ангелов е убиеца от Нови Искър

наркотрафикантите

За прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си на заседание на Вътрешна комисия.

Депутатите провеждат извънредно заседание заради последните убийства в страната. На него e извиканo цялото професионално ръководство на МВР.

Aнализите на проектили, гилзи, ДНК-анализи – всичко сочи, че авторът на убийството е Росен Ангелов

„В публичното пространство бяха изнесени множество версии. Продължават да се изнасят версии от хора, експерти и от хора, които твърдят, че са експерти. Задават се много въпроси, но съпоставката на фактите и на целия доказателствен материал не опровергава тези два извода“, обвинител номер 1.

Във връзка с убийството на бизнесмена Петър Христов, главния секретар на силовото министерство Младен Маринов заяви, че МВР работи по всички версии, свързани с личността на убития.

Петър Христов убиец версии разследванеЕстествено не можем да пропуснем и това, което се пише в медиите. Всички версии, които произтичат в процеса на работа, ще бъдат потвърждавани и изключвани на база на събраните факти и доказателства“, каза гл. комисар Маринов.

Той обяви, че са предприети мерки да не се допускат други престъпления и на територията на цялата страна се провежда операция по отношение на криминалния контингент по отношение на издирвани лица. Във връзка с мерките, свързани с европредседателството, Младен Маринов посочи, че на територията на София има изключително силно полицейско присъствие. „То е свързано с основните мероприятия за откриване на Председателството. Има заявени за провеждане 11 протестни мероприятия в различни точки на столицата. Предприети са мерки да не се проведат на едно и също място и едно и също време, за да не се стигне до конфронтация между участниците в тях“, каза гл. комисар Маринов.