Трима от БСП с отворено писмо срещу изказване на Михаил Миков

Трима членове на Националния съвет на БСП – Здравко Кънчев, Трифон Панчев и Валери Митов, разпространиха отворено писмо срещу изказване на бившия председател на партията Михаил Миков

В него те заявяват, че са обезпокоени от медийните изяви на техни колеги и затова се обръщат към своите „с надежда, че на това ще бъде сложен край“. „Не намираме за редно, още по-малко отговорно, бивш председател на БСП да участва в очерняща партията и ръководството кампания, имайки предвид, че вече е имал възможност да покаже- как трябва да се „води” партията. Припомняме, че неговият стил на управление ни доведе до най-ниските резултати от последните години“, посочват тримата.

„Само след няколко месеца предстоят избори за Европейски парламент и местна власт. Дълбоко се съмняваме, че с подобни изявления тези „другари” помагат за спечелването им. А може би не искат БСП да сложи край на хегемонията на ГЕРБ?!“, питат активистите.

Те призовават критиките да бъдат след изборите, „до тогава уважаемите другари, ако не искат да помагат, поне да не пречат. Вътрешнопартийните проблеми в БСП се решават на партийни форуми, а не през малкия екран. Политика и работа за партията се прави и когато не си на ръководен пост. Така доказваш, че си в БСП, заради идеи и каузи, а не за личен интерес, към днешна дата и за реваншизъм“, заключават социалистите.