Тръмп: Възможна е истинска промяна за Северна Корея, санкциите остават…засега

Тръмп Ким Чен Ун преговори Северна Корея
Какво, ако Ким не си удържи на думата?

Американският президент отговори: „Не, аз мисля, че той ще го направи. Истински го вярвам… Мисля, че той наистина ще го направи. Но може и да греша. Може би след 6 месеца ще застана пред всички вас и ще кажа: „Аз сгреших”. „Не знам дали наистина ще си призная, но със сигурност ще има някакво извинение”, пошегува се той.

На въпроса ще може ли да гарантира дали Северна Корея ще предприеме действия наистина, Тръмп отговори: „Можете ли да гарантирате каквото и да е било? Не, не можете да гарантирате нищо.”

И повтори за пореден път: „Мисля, че Ким държи на тази сделка”, а после допълни, че според него за ръководителя на Северна Корея това е най-важното нещо в момента.

Журналист попита Тръмп защо не е се е подсигурил по-добре за това Ким да спази обещанията си, президентът отговори, че просто не са имали време за детайли. По-рано в отговор на друг въпрос той заяви: „Не е голяма работа да се срещнем пак и аз мисля, че ще го направим. Ще се срещнем, за да обсъдим много различни теми”. След това съобщи, че подобна среща ще се състои още следващата седмица.

Северна Корея „има потенциала да стане едно невероятно място”, заяви президента на САЩ.

Тръмп заяви, че Северна Корея има „страхотни плажове”. „Аз им обясних – вие може да имате най-добрите хотели в света”. И допълни: „аз просто мисля като брокер”.

На въпрос от страна на журналисти дали Тръмп е записвал разговорът си с Ким, той отговори, че е възможно да си е водил записки, но не е сигурен дали разговорът е записан. Но допълни, че дори и да не е, всичко е наред, тъй като това е един от „най-добрите му спомени за всички времена”.