Тръмп отива във Великобритания

Тръмп, Мей, Великобритания, визита, протести
Доналд Тръмп заминава на тридневно посещение във Великобритания.

Това ще стане след срещата на НАТО в Брюксел.

Дългоочакваната визита на американския президент беше отлагана няколко пъти, а планираните масови протести срещу него станаха причина срещите му с британските лидери да бъдат преместени извън Лондон.

Този следобед Тръмп ще пристигне на летище Станстен в Лондон, където ще се срещне с посланика на Съединените щати. По-късно днес ще вечеря с премиера Тереза Мей в двореца Бленъм, близо до Оксфорд – родното място на Уинстън Чърчил.

Официалните разговори с Мей ще бъдат утре в извънградската ѝ резиденция Чекърс. В навечерието на срещата тя подчерта, че Вашингтон е сред най-близките партньори Лондон. Тръмп ще бъде посрещнат и от кралица Елизабет, но в двореца Уиндзор.

Очаква се да завърши посещението си, играейки голф в Шотландия.

Мерките за сигурност са засилени, защото се очаква десетки хиляди хора да се включат в серия от протести както в Лондон, така и във всички места, които Тръмп ще посети.

А над британския парламент ще полети надуваема кукла бебе, осмиваща американския президент. Разрешението дойде лично от кмета на Лондон и яростен противник на Тръмп – Садик Хан.