Тръмп нареди отлагане на новите санкции към Русия

Тръмп Германия мита стомана алуминий

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е наредил отлагане на подготвяните нови икономически санкции върху Русия, които бяха обявени в понеделник от посланика на САЩ в ООН Ники Хейли. Това пише американският всекидневник Washington Post.

Подготовката за ново наказание на Русия заради подкрепата ѝ за сирийския президент Башар Асад след предполагаемата химическа атака в Сирия предизвика смайване в Белия дом.

След изявлението на Хейли, че „санкциите върху руски компании, стоящи зад оборудването на предполагаемата химическа атака в Сирия, ще бъдат обявени в понеделник от министъра на финансите Стивън Мнучин“, Тръмп проведе консултации със своите съветници по национална сигурност. На тях той е казал, че е разстроен че санкциите са официално заявени, защото той самият не се чувства уверен в това да ги наложи, според няколко човека запознати с неговия план, информира Фокус.

Представители на администрацията на Тръмп заявиха в понеделник, че е малко вероятно Тръмп да одобри допълнителни санкции върху Русия без ново провокиращо събитие от нейна страна.