След богат обяд с омари: Сингапур изненада Тръмп с торта за рождения му ден

Тръмп и премиерът на Сингапур ядоха за обяд омари и оризов малайзийски десерт

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и министър-председателят на Сингапур Ли Сян Лун по време на съвместен обяд хапнаха супа от омари, стек и традиционен малайзийски десерт – чендол. Снимката на менюто беше качена в Туитър от министъра на образованието на Сингапур, който взе участие в преговорите.

Традиционният десерт от малайзийската кухня – чендолът, се приготвя от оцветена оризова юфка, червено брашно, кокосово мляко и палмов захарен сироп. Той се сервира с лед.

Сингапурската страна поднесе на Доналд Тръмп и торта по повод предстоящия рожден ден на американския президент.

„Отбелязваме вашият рожден ден малко по-рано“, казва външния министър на Сингапур Вивиан Балакришнан. Тръмп ще празнува своя рожден ден на 14 юни.

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун се движи по улиците на Сингапур в автомобил, на който няма държавни регистрационни табели и са инсталирани само флагове на КНДР. В същото време автомобилът, с който се придвижва американският президент Доналд Тръмп е с американски и сингапурски флагове и регистрационни номера, съобщи ТАСС.

Бронираният „Мерцедес С600 Пулман“ бе доставен от Пхенян със самолет Ил-76, който се приземи на летище Чанги в Сингапур. В допълнение, севернокорейската делегация достави в Сингапур „Майбах“, който неизменно се движи зад Мерцедеса.

Тръмп, за разлика от Ким Чен Ун, не пристигна в Чанди, а във военната база „Пайя Леба“. На среща с премиерът на Сингапур Ли Сян Лун, която се проведе в резиденция Истана, лидерът на САЩ се яви в кортежа от два еднакви модела „Кадилак“.

Срещата на КНДР и САЩ ще се проведе на 12 юни в хотел „Капелла“, разположен на остров Сентоса в Сингапур.