Тръмп гневен на Европа – била ужасен партньор

Тръмп

Американският президент Доналд Тръмп отговори на критиките от срещата на върха в София, свързани с търговията между Европейския съюз и Съединените щати.

Според Тръмп Европейският съюз се държи като „ужасен“ партньор.

„Европа стана много разглезена. Други страни също станаха много разглезени. Защото получават сто процента от всичко, което поискат от Съединените щати”, коментира американският президент.

„Европейският съюз е ужасен спрямо Съединените щати, що се отнася до търговията. Те са ужасни към работниците ни. Миналата година имахме търговски дефицит от 150 милиарда долара с Европейския съюз. Познавам Жан-Клод Юнкер и Доналд добре и ги харесвам, но те са много твърди“, заяви още президентът на САЩ.

Тръмп беше категоричен, че европейските търговски мита правят практически невъзможно внасянето на автомобили от Съединените щати, докато германски автомобили се продават в Америка без търговски бариери.

Президентът на САЩ говори пред репортери по време на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, в която изрази и мнението, че Германия не спомага достатъчно в рамките на военния алианс.