Търсят втория избягал затворник Радослав край Ябланица

Радослав

По непотвърдена информация, в момента полицията претърсва района на Ябланица край Своге в търсене на Радослав Колев. Той който избяга от Софийския затвор заедно с убития Владимир Пелов.

Мъжът все още е в неизвестност, aко имате информация може да подадете сигнал в МВР при гарантирана анонимност

Колев е на 28 години. Влиза в затвора за първи път още преди да навърши пълнолетие. През 2009 г. е осъден на 1 година – за нападение и грабеж на жена в София. През  2011 г. влиза в затвора за 3 години – за нападение и грабеж на възрастни хора в София. През 2014 г. излиза от затвора и остава на свобода едва 54 дни. За този кратък период извършва убийство и отново влиза зад решетките за 26 години. Убитият е данъчният служител Румен Шопов. Колев го нападнал и пребил с чук, защото данъчният проявил интимен интерес към него. 

Радослав и Пелов са се укривали в дома на Веселка Петкова в Ботевград. Двамата заплашвали семейството и давали пари на сина й Стоян, който не живеел там да им пазарува. 21-годишният мъж заяви, че се е страхувал за живота на майка си и малката си сестра, поради което не съобщил на полицията.

Радослав Колев е напуснал „убежището“ в началото на юни, разказали по-късно пред униформените семейството. Един ден Пелов се прибрал сам в апартамента и обяснил, че другия мъж „се е върнал в София“.

Според родителите му, той е избягал от страната. Те твърдят, че след бягството от затвора, Радослав не е правил опити да се свърже с тях. „Да внимава, да се пази и да не наранява хора. Ради, обичам те!“, призова преди дни родителя.