17 загинали в американско училище – СНИМКИ, ВИДЕО

стрелба

17 загинали има след безразборна стрелба в училище във Флорида, съобщиха от шерифската служба в Брауърд.

На заснети от хеликоптер кадри се вижда как пищящи деца бягат от училището. Други напускат сградата в редици, с вдигнати на тила ръце. За сега има потвърдени 20 ранени. Спешни екипи оказват първа помощ на пострадалите на поляните пред учебното заведение.

Полицията потвърди, че стрелецът е задържан, след като повече от час след началото на нападението, той продължаваше да стреля.

 

Местни медии показват кадри, на които се виждат няколко линейки, пожарни коли и дълга редица полицейски автомобили пред гимназия „Марджъри Стоунмън Дъглас“ в Паркрланд на източното крайбрежие на Флорида.

Градът се намира между Бока Ратон и Форт Лодърдейл. След началото на стрелбата е била задействана противопожарната аларма. Повечето деца си помислили, че е учение, каквото имало предния ден.

Президентът Донълд Тръмп също е информиран, Белия дом и ФБР следят ситуацията. Около 2000 деца учат в учебното заведение.

„Съболезнования за близките на жертвите от тази ужасяваща стрелба във Флорида. Молим се за тях. Нито едно дете или учител не бива да се чувстват несигурни в американските училища“, написа в профила си в Туитър Тръмп.

Черна статистика

От 2013-та година насам в САЩ е имало 291 стрелби в учебни заведения.