Спирулина – чудотворното растение, даряващо вечна младост (СНИМКИ)

Спирулина е един от най-мощните антиоксиданти и имуностимуланти в природата.

Спирулина е малко познато растение, което обаче притежава наистина чудотворни свойства.

Учени са категорични, че именно в него се крие тайната на вечната младост на организма. Самото растение спирулина всъщност представлява едноклетъчни сини водорасли, за които се счита, че са едно от най-сериозните източници на жизненоважни хранителни вещества, в това число и белтъчини.

В спирулина се съдържат над 100 полезни хранителни съставки, в това число абсолютно всички незаменими аминокиселини, голям куп витамини, а също и син фикоцианин, за който се знае, че е мощен имуностимулант със силно антиканцерогенно действие. Което означава, че любопитното водорасло може да се окаже и незаменим помощник в битката с рака.

Освен това растението изобилства от минерали като желязо, калций, йод, магнезий, цинк, фосфор и други. При консумация спирулина снабдява организма с така важните омега-3 и омега-6 мастни киселини, а също и с цял куп мощни пробиотични съединения, както и полизахариди.

Учените са категорични, че спирулина е един от най-богатите източници на антиоксиданти в природата, в което се крие и полезността й в борбата с остаряването.

Заедно с това, концентрацията на протеини в нея е три пъти по-голяма, отколкото в рибата и червеното месо. Най-хубавото е, че водораслото не изисква специална преработка, за да стане годно за храносмилане.

Задълбочени анализи са доказали, че хората, приемащи спирулина редовно, страдат по-рядко от състояния като хипогликемия, хронична умора, висок холестерол и кръвно налягане, проблеми с кожата, алергии, депресия и астма.

Освен всичко това растението подобрява цялостното състояние на имунната система на човека, точно заради това специалистите са категорични, че именно в него се крие ключа както към вечната младост, така и към лекуването на рака.