„Спейс Екс“ изстреля успешно ракетата носител „Фалкон 9“

Американската компания „Спейс Екс“ за пореден път изстреля успешно ракетата носител „Фалкон 9“, която изведе в орбита пореден телекомуникационен спътник. „Спейс Екс“ и този път успя да осъществи приземяване на долната степен на ракетата върху платформа в Атлантическия океан. От компанията отбелязаха, че имат намерение отново да я използват при по-късни изстрелвания.

Ускорителят беше използван за първи път през февруари за изстрелването на товарния кораб „Дракон“ към Международната космическа станция.

Повторното му изстрелване беше при извеждането в орбита на телекомуникационен спътник в края на март, а след това – при изстрелването на българския геостационарен комуникационен спътник BulgariaSat-1.
Екипажът на Международната космическа станция е обезпечен с всичко необходимо за дълъг период от време и отлагането на  старта на товарния космически кораб „Прогрес МС-07“  няма да се отрази на космонавтите, предаде ТАСС. Според източници от ракетно-космическия отрасъл на Русия, ракетата носител „Союз-2“ автоматично е отменила изстрелването и сега специалистите трябва да разкрият причините за това.