След разстрела на Пелов: Уволниха шефа на ОД на МВР-София и заместника му

Валентин Радев Пелов шефа ОДМВР-София контрол ямболско животни граница
МВР освобождава ръководството на областната дирекция София – директор и заместник-директор.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Министърът припомни, че вчера са изслушали всички кметове в Ботевград, след което са направили анализ. Тази сутрин е взето решението да се освободи ръководството на областната дирекция, добави той.

„Те не се справиха, включително спомнете си какви отговори даваха на вас. Същите отговори даваха вътре. Има някакъв дисбаланс, има нещо, което не е направено в цялата област“, посочи Радев и добави: „Решихме с професионалното ръководство и моето решение е: освобождаваме ръководството на областната дирекция София – директор и заместник-директор“.

Радев заяви, че е възложил на професионалното ръководство да му предложат ръководител, който да свърши това, което не е свършено от досегашното ръководство.

„Аз оставам с респект към това, което са служили, каквото са направили досега и Григоров, и Георгиев. Прочетох им лично досиетата. Обикновено тези, които освобождавам, аз ги каня лично на разговор. Искам да видя с очите кого освобождавам. Проверил съм и единия, и другия. Благодаря му на него за службата, защото ако погледнете назад в биографията, той много достойно се е справял много пъти. Благодаря на такива служители, но когато има някакво нарушение и някакво несправяне, аз съм длъжен да реагирам като министър“, каза Радев.