Сидеров се срещна с премиера на Крим в Ялта

Сидеров

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров се е срещнал със Сергей Аксьонов – министър-председател на Република Крим. Това е станало по време на големия икономически форум в Ялта, където присъстват четирима представители на партията.

Сидеров и Аксьонов са обсъдили развитието на туризма, бъдещите икономически отношения и си обещаха да поддържат връзка и занапред

По-рано през деня Сидеров се включи в дискусия на тема ЕС-Русия на икономическия форум, съобщиха от пресцентъра на Атака.

Пред участниците той заяви, че България в момента има чудесния шанс да бъде посредник между Евросъюза и Русия, защото към този момент председателстваме Съюза. „Нашето присъствие в управлението на България дава резултат, тъй като съвсем наскоро премиерът взе решение да не се експулсират руски дипломати след случая „Скрипал“. Ако беше друга коалиция може би отношенията с Русия щяха да бъдат други”, коментира председателят на Атака.

Сидеров е проявил и оптимизъм, че след евроизбоизбирите ще има по-голямо „присъствие в Европа на патриотични и консервативни партии като Атака и те ще оказват въздействие на своите правителства“.

Сидеров: Тракането на оръжия не може да стресне Русия, а Доналд Тръмп трябва да намери баланса в себе си

„Ясно е, че големите сили никога няма да се заобичат, но те трябва да успеят да се договорят, както са направили Рузвелт, Сталин и Чърчил след Втората световна война. Именно тук, в Ливадийския дворец, тримата големи, както ги наричат, показват как може да се осъществи разговор, независимо от различията. Тръмп трябва да намери пътя и да излезе от капана на лобитата. Ако не го направи, той ще изостане от световните лидери. Защото дори Меркел започва да се усеща какъв е правилният път. Консерватизмът се надига в Европа, Европа е част от Евразия и нормалните отношения с Русия трябва да се възстановят.

Всичко останало е абсурд, който не може да продължава дълго”, завършва лидера на Атака.