Сидеров сърдит на Сименов, иска извинение за неколегиално поведение

Сидеров

Приемам декларацията на НСФБ като неколегиално поведение и очаквам извинение

Това каза в парламента председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров за разногласията по Закона за горивата и декларацията на НФСБ, с която партията опроверга твърдението, че е постигнато разбирателство по закона. Снощи хората на Валери Симеонов изпратиха нарочно писмо до медиите, в което заявиха, че твърденията на лидера на „Атака“ за единодушие по закона не са верни.

Двамата партийни водачи обаче не са разговаряли за да изгладят разногласията си

„Не сме говорили. Какво да говоря след декларация, която ме изобличава в неистина, в лъжа на практика. Това е удар по честта и достойнството ми, очаквам извинение. Държа на името и честта си. Аз съм направил Валери Симеонов политик и няма да позволя някой да ми обяснява как да искам съгласието му“, настоя Сидеров.

В отговор на въпрос не намира ли грешка в поведението си той коментира: „Когато съм намирал грешка, винаги съм се извинявал. Само че има мои коалиционни партньори, в чиито речник думата „извинявай“ не присъства. Не е лошо да влезе там, това не е слабост. Достойният човек се извинява. Който смята, че е винаги прав – получава уроци от живота. Питайте ги защо са вносители на този закон. А техният шеф го нарича лобистки“, посочи Сидеров.

Ябълката на раздора стана Закона за горивата

Негов вносител е депутата от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Законът се подкрепя от Сидеров, но не и от вицепремиера Симеонов, който дори се срещна с малките търговци на горива.

След заседанието на Министерски съвет, Валери Симеонов коментира, че разцепление в партията му заради закона няма. „Ако проследите внимателно гласуването ще видите, че всички членове на НФСБ, които са в зала – всички гласуват против текстовете, които не приемаме и съответно подкрепяме текстовете, които смятаме за разумни. Ние не гласуваме на сляпо. Вчера имахме близо двучасов разговор, съвсем добронамерен, изложиха своите съображения, но за съжаление никой не успя да обясни защо от около 400 дребни търговци заради 100-тина, които нарушават закона и въртят сив бизнес, ако въобще това е вярно, трябва да изгорят останалите 300? На този въпрос никой не можа да ми отговори“, посочи още вицепремиерът.

симеонов

По въпроса за възможен разпад на Фронта, а от там и на цялото управляващо мнозинство, Симеонов коментира, че всички партии са се подписали под програмата за управление за четиригодишен мандат и за сега нямат намерения това да се променя.

„Мисля, че наличието на различни мнения, отстояването им при запазване на колегиален тон и колегиални отношения, само повишава авторитета на „Обединени патриоти“. „Не знам от ваша гледна точка как изглеждат нещата, но предпочитаме всеки да изказва своята позиция, да се аргументира и съответно да я защитава“, допълни още той по въпроса за коалиционните драми.