Роберто Мартинес: Разочарованието е огромно

Роберто Мартинес

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес не скри огромното си разочарование след загубата с 0:1 от Франция на полуфиналите на Мондиала. Това бе едва второто класиране на червените дяволи в топ 4 на световни финали след 1986. Тогава те загубиха на полуфинала от Аржентина.

„Разочарованието е огромно. Не е нужно да описвам каква е атмосферата в съблекалнята. Моите футболисти са разгневени и разочаровани. Но това е нормална реакция, когато си загубил полуфинал“, заяви той.

Белгия

Мартинес: Трудно е да намерим позитиви в малкия финал

Мартинес добави, че отборът ще опита да спечели малкия финал в събота и по този начин да вземе бронзовите медали. „В момента е много трудно да приемеш като нещо позитивно, че имаме да изиграем още един мач. Ние обаче трябва бързо да се възстановим както физически, така и психически и да погледнем на това като страхотна възможност. Не всеки ден можеш да завършиш на трето място на Световно първенство. Трябва да разберем значението на този важен мач, но също така съм наясно колко трудно е това. Все пак имахме уникалната възможност да играем финал“, допълни селекционерът на белгийците.