Прокуратурата се зае с разследването на мистериозната смърт на охранител в Партийния дом

НСО

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за починалия охранител в сградата на Народното събрание, чието тяло бе открито в шахта на строеж в сградата на Народното събрание, по-известна като бившия Партиен дом.

Първоначалната версия е за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или немарливо изпълнение на занятие

Прокурор вече е извършил оглед на местопроизшествието, назначена е и съдебно-медицинска експертиза за установяване причината на смъртта.

Междувременно от НСО изразиха своите съболезнования към близките на загиналия 25-годишен охранител към частна фирма. Те обаче категорично отказват да коментират инцидента.

25-годишният Даниел Тасев е открит в шахта в сградата

Той работи като охранител във фирмата, която пази строежа на новото Народно събрание в бившия Партиен дом. Според охранителните камери във фаталната нощ той не е бил на мястото си близо два часа, с които е разговарял с гардове на НСО, охраняващи сградата. Близките на загиналия мъж твърдят, че не са получили никаква информация за инцидента, освен, че Даниел е починал в шахта.

„Изразяваме своите съболезнования към семейството и близките на загиналия при трагичния инцидент млад човек. Факти и обстоятелства, свързани със случая, могат да предоставят единствено разследващите органи. До приключване на разследването НСО няма да коментира инцидента“, се посочва в съобщението на Националната служба за охрана.

Според Търговския регистър и Сметната палата преди няколко години съдружник в наетата фирма, охраняваща строежа е била бившия депутатат от патриотите и заместник-министър на труда и социалната политика Султанка Петрова.

Днес тя заяви, че съпруга й е само управител на фирмата.

В същото време от прокуратурата заявиха, че ще бъде проверено спазването на трудовото законодателство и изискванията за безопасност на труда, както и документацията на фирмата, в която е работил Даниел Тасев. Ще се изискат и записите от видео-наблюдението.