Прокуратурата се самосезира за упражнено насилие над деца в дома в Борован

Борован нарушения прокуратура избори цена вода КЕВР Софийска вода НДК проверка газ решение цена директор столична здравноосигурителна каса Стоянова
Районната прокуратура в Бяла Слатина се самосезира и започна проверка по случая с упражнено насилие от възпитател над деца в центъра за настаняване от семеен тип във врачанското с. Борован. Кадрите с жестоки шамари и обиди над децата бяха излъчени в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия.

На излъчените по телевизията кадри се вижда възпитателката Людмила Петрова да упражнява физически и психически тормоз над децата. Тя удря и обижда две момичета. Петрова скубе децата и им нанася удари, като през цялото време им крещи и ги обижда заради неразрешено напускане на центъра. Възпитателката временно изпълнява длъжността управител на центъра.

По случая е разпоредена незабавна проверка на компетентните органи от инспектората към Агенцията за социално подпомагане, ТД „Социално подпомагане“ в Бяла Слатина и областната полиция във Враца. Възложено им е да изяснят фактите и обстоятелствата, с оглед преценка наличието на данни за извършено престъпление.