Прокуратурата разпореди проверка на охранителната фирма, свързана с Бенчев и Митьо Очите

проверка

Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и ГД „Национална полиция“ проверка на дружество „Аркус-сигурност Бургас“ и свързаните с него физически и юридически лица.

Охранителната фирма е свързвана с Бенчо Бенчев и Митьо Очите

Общинският съветник-милионер има дялово участие в нея, а Димитър Желязков работи като консултант от 2015-та. Вчера стана ясно, че фирмата е спечелила обществени поръчки за около 250 хиляди лева.

Проверката се възлага във връзка с разследване на специализираната прокуратура на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици. По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица за извършени престъпления, припомнят от обвинението.

При проведената на 2 август 2018г. специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове. В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица – Д. Желязков.

Фирмата започва да печели солидно след като назначава Очите

От община Несебър охранителното дружество печели и най-голямата си поръчка – на стойност над 100 000 лева за охраната на двата пропускателни пункта в стария град. Договорът по обществената поръчка е за двата летни сезона на 2016 и 2017 г.

„Желязков работи при нас от 2015 г., има трудов договор, ползва болнични, докато продължително се лекуваше след инцидента през юни 2016 г. в Слънчев бряг. Работи в маркетинговия отдел, занимава се с търсене на обекти”, заяви вчера пред „Флагман“ управителят Иван Владимиров.

На „Аркус” е поверил охраната и собственикът на бетоновия възел в Несебър и общински съветник от коалиция „Сила” Красимир Мавров. Сред големите клиенти на охранителната фирма е и община Айтос, която плаща над 67 000 лева за сигурността на редица свои обекти – административната сграда, училище, детски градини, дом за стари хора, както и гробищния парк. Тя обезпечава и техническата охрана на почивната база на митниците в Ахтопол, както и на части от сградите в Несебър и Ямбол.