Продължава издирването на Натали и Велина, които изчезнаха в Чикаго

Чикаго
Продължава издирването на двете българки – Натали и Велина, които са в неизвестност от няколко дни в Чикаго.

16-годишната Натали Наскова и Велина Шентова – на 18, били неразделни.

Полицията разследва случая като бягство от дома. Властите предполагат, че момичетата са избягали с по-възрастни от тях мъже, които вероятно са членове на най-голямата латиноамериканска улична банда в света. Според доклад на службите за сигурност въпросната групировка се занимава с трафик на хора, наркотици и оръжие. Има случаи, в който членовете ѝ са осъждани и за убийства.

Бандата се свързвала с момичета, които са податливи на манипулации и лесно могат да бъдат убедени да избягат от дома си. Впоследствие те били склонявани към проституция.

Източник: Фейсбук

Бащата на Велина казва, че за последно тя е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията.

От дома на Натали пък липсвали дрехите и зелената ѝ карта. Въпреки че документът ѝ за пребиваване в САЩ е у нея, ако тя тръгне да напуска страната, ще бъде задържана, тъй като е непълнолетна. Велина обаче не може да бъде спряна, защото има навършени 18 години.

Родителите молят, ако някой има информация за момичетата, незабавно да се обади на Arlington Heights Police Department на 847-368-5300.

От нашето консулство в Чикаго казаха, че работят в тясна връзка с полицията, за да разрешат случая по бързо.

Източник: Нова