Принц Хари отказа да хване за ръка съпругата си Меган Маркъл на официално събитие

LONDON, ENGLAND - JUNE 26: Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex at the Queen's Young Leaders Awards Ceremony at Buckingham Palace on June 26, 2018 in London, England. The Queen's Young Leaders Programme, now in its fourth and final year, celebrates the achievements of young people from across the Commonwealth working to improve the lives of people across a diverse range of issues including supporting people living with mental health problems, access to education, promoting gender equality, food scarcity and climate change. (Photo by John Stillwell - WPA Pool/Getty Images)

Веднага щом принц Хари и Меган Маркъл започнаха да се появяват заедно на обществени прояви техните почитатели веднага забелязаха техните трогателни погледи един на друг, как трепетно те се държат за ръце. Журналистите дори започнаха да отбелязват, че двойката може да си позволи доста повече волности, отколкото херцозите на Кеймбридж.

Съпружеският живот в кралското семейство внесе своите корективи в поведението на младоженците. По време на официален прием в Бъкингамския дворец херцогинята на Съсекс искаше да хване за ръка своя мъж, но той просто не ѝ позволи.

 

#PressPlay When you want to hold hands but can’t 😩

A post shared by The Shade Room (@theshaderoom) on

Експерт обясни, че в протокола никъде не е посочено, че двойката не може да се държи за ръце, но има и неписани правила на кралското семейство, за които членовете му гледат винаги към Елизабет.

„Рядко може да видим кралски двойки да се държат за ръка по време на официални мероприятия. Кейт Мидълтън и принц Уилям не са поддръжници на такава проява на чувства, затова пък това често може да се види при принц Чарлз и неговата съпруга Камила, които се държат за ръце“, обяснява Мика Майър.

„Всичко зависи от предпочитанията на конкретната двойка, а също и от характера на мероприятието, което те посещават. В присъствието на кралицата държането за ръце не е позволено. Това е нарушение“, добавя тя.

Интересно е, че кралица Елизабет за своите 70 години съвместен живот с принц Филип само няколко пъти си е позволявала да държи за ръка съпруга си или да покаже някаква друга проява на чувства.

„Това, Хари и Меган да се държат за ръце, след като вече са съпруг и съпруга, не е типично за кралските бракове. Най-вероятно, това е жест, с който те са искали да покажат, че след годежа те вече са едно цяло“, разсъждава експертът.