Премиерът за случая с Бенчо Бенчев: Нинова реагира адекватно като го отстрани незабавно

бенчев

Премиерът Борисов заяви, че най-големия му опонент в политиката в момента – лидера на БСП Корнелия Нинова е реагирала адекватно в случая с общинския съветник от квотата на БСП Бенчо Бенчев, който бе арестуван в Истанбул с Митьо Очите.

„Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, помитам и го махам. Отговорността е лична и щом са направили нещо незаконно, ще си заминат веднага. Това е оздравително и положително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо“, обясни Бойко Борисов.

Бенчо Бенчев
Бенчо Бенчев

Той припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата

„Аз обичам много да гледам сериали нощно време, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат нещо какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и там точно някъде става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде“, обясни премиера.

Той отбеляза, че не е планувана смяна на вътрешния министър.