Председателят на Народното събрание на срещна с българи в Грузия

Грузия
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна с представители на българската общност в Грузия. Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Грузия.

Караянчева пожела на нашите сънародници винаги да носят в сърцата си България, която мисли и чието сърце тупти за българските общности по целия свят

„Вашите впечатления, Вашите мнения и благополучие са изключително важни за нас. Затова поддържането на връзката с българите извън границите на държавата ни и защитата на техните интереси е сред приоритетите на Народното събрание и на българските институции“, подчерта председателя на парламента пред нашите сънародници.
Тя посочи, че именно затова има специално създадена постоянна парламентарна комисия по политиките за българите в чужбина, която активно работи в тяхна подкрепа.
Председателят на Народното събрание разказа на нашите сънародници в Грузия за приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, акцентира върху неговите успехи и отбеляза, че страната ни изпълнява отлично своите отговорности и задачи.