Пауло Аутуори смени Димитър Димитров в Лудогорец

Пауло Аутуори

Пауло Аутуори официално бе представен като новия треньор на Лудогорец. Бразилецът заменя на поста Димитър Димитров. Първоначално Аутуори бе назначен за главен мениджър на българския шампион. Херо обаче не прие кроящата му се шапка и напусна Разград. Самият той дойде през август и взе титлата преди месец.

Аутуори подписа договор за две години с орлите. „За мен е голяма чест да съм тук и да съм част от този амбициозен проект. Ще дам всичко от себе си, за да продължим успехите на Лудогорец. Моята цел е отборът да израства всеки ден и да постигнем големи успехи. Много е важно да се запази мотивацията, да се запази уважението, което има, и да се върви само нагоре. Много съм щастлив да бъда във вашата държава и в този клуб“, сподели бразилеца.

Шефът Петричев: Надграждаме и развиваме

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев също коментира треньорската смяна. „Целта на Лудогорец винаги е била да надгражда, да се развива. Стоенето на едно място неизбежно води до застой в развитието на клуба. По същата причина привлякохме и кондиционния специалист от Атлетико Мадрид Иван Диас. В момента имаме един модерен Боинг и е много важно кой ще го управлява“, обясни Петричев.

Кой е Аутуори

Пауло Аутуори де Мело е роден на 25 август 1956-а в Рио де Жанейро. Треньорската му кариера започва през 1975-а в Португеза и минава през над 25 различни клуба. Бил е в Португалия, Перу, Япония, Катар и Саудитска Арабия. Макар че никъде не се задържа особено дълго, той има и доста спечелени трофеи. Той е шампион на Бразилия с Ботафого (1995), Носител на Копа Либертадорес с Крузейро (1997) и Сао Пауло (2005). Пре 2005-а печели и Световното клубно първенство със Сао Пауло, което е и най-големият успех в кариерата му. За последно работи като шест месеца като изпълнителен директор на Флуминензе.