От двореца Кенсингтън молят за уважение и разбиране към бащата на Меган Маркъл

Мегън Маркъл

Дворецът Кенсингтън излезе с официална позиция, след като вчера бащата на Меган Маркъл обяви, че се отказва да отведе дъщеря си до олтара и да присъства на сватбата този уикенд.

„Това е един дълбоко личен момент за г-ца Маркъл в дните преди нейната сватба. Тя и принц Хари отново молят за повече разбиране и уважение към г-н Маркъл в тази трудна ситуация“, се казва в изявлението.

Бъдещата булка е силно разтревожена на здравето на баща си

Самият Томас Маркъл обяви, че преди седмица е получил инфаркт, но е решил преждевременно да напусне болницата, за да присъства на сватбата на дъщеря си. Сега той е започнал да изпитва сериозни болки в гръдната област и имал намерение отново да постъпи за лечение.

Преди няколко дни британският таблоид „Дейли Мейл“ направи сензационно разкритие, в което уличи бащата на булката, че работи с папарашка агенция, с която правят „сензационни“ снимки, които после се продават на медиите. От аферата Томас Маркъл получил 100 хиляди долара.

Така стана ясно, че дузина негови фотоси като как тренира за да отслабне за сватбата, взимат му проби за костюма или чете книга за британската история в кафене са били всъщност предварително режисирани. След скандала Томас Маркъл обяви, че няма да присъства на сватбата, за да не засрамва кралската фамилия. Действията си той определи като грешка, защото всъщност искал да бъде представен в добра светлина, след като в последната година папараците все успявали да го снимат в неугледен вид.

Самият принц Хари бил силно разтревожен от случващото се. Той обвинявал себе си за бедите, сполетели бащата на бъдещата му съпруга, който бил сварен неподготвен за медийния интерес, който връхлетял Томас Маркъл след новината за връзката му с Меган.