Община Пловдив и ВК „Марица” ще строят втора зала до Колодрума

Втора зала, която да бъде в помощ към Колодрума ще строят Община Пловдив и ВК „Марица”. Тя ще служи най-вече за тренировки и ще обслужва ВИП-събития по време на европейските домакинства на волейболния клуб. Това стана ясно днес при традиционното вече представяне на шампионската титла на жълто-сините в Общината.

„Залата ще бъде на мястото на най-старата зала „Академик”, която е общинска собственост. Идеята я имаше още при проектиране на Колодрума, затова са оставени врати – изход, които сега водят в нищото”, заяви кметът Иван Тотев. „Едната врата е под нивото на земята и ще свързва съблекалните на двете зали, а горната е на ниво втори етаж и ще води от ВИП-ложата на Колодрума до зона за кетъринг и ВИП-прояви”, поясни градоначалникът.

„В клуба тренират близо 250 състезателки. Най-малките от представителния отбор сега са в залата на стадион „Лаута”, а останалите ни тимове тренират и играят в залата на Спортното училище. Всички обаче напускат базите си, когато има сериозни мачове. Една такава зала ще ни даде възможност да концентрираме тренировъчния и състезателен процес на едно място и значително ще улесни работата на треньорите”, сподели главният мениджър на „Марица” – Борис Халачев.  Стойността на залата и параметрите на партньорството между Общината и клуба ще се изясняват тепърва.

В края на традиционната среща Халачев изненада приятно кмета Тотев и неговия заместник по спорта Георги Титюков, като им връчи по един златен медал от Шампионския комплект на волейболния тим.