Нова мода: Разкриха домашна наркооранжерия в автомобилни гуми (СНИМКИ)

Иззети са около 3300 грама суха растителна маса и съцветия и около 170 растения канабис, кварцови лампи, саксии

На 8 юни служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ проведоха поредната си полицейска акция срещу престъпленията с наркотични вещества, този път съвместно с колегите им от РУ- Костенец.

В началото й те предприели проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с водач и пътник, двама мъже от с. Костенец. У тях били открити две топчета със суха тревиста маса- марихуана, а при извършения тест на водача за употреба на наркотици, апаратът отчел положителен резултат.

Последвали проверки на адреси в селото, обитавани от двамата, като в едно от помещенията бил открит стъклен буркан със суха растителна маса и електронна везна. Проверен бил и съседен адрес, собственост на роднина на един от мъжете. На приземния етаж на къщата служителите на реда попаднали на прецизно оборудвана оранжерия за домашно отглеждане на марихуана, както и сушилня за нея, където била открита още суха растителна маса.

Канабисова оранжерия с изградени системи за напояване била установена и в двора на имота.

Иззети са около 3300 грама суха растителна маса и съцветия и около 170 растения канабис, кварцови лампи, саксии, вентилатори и други вещи, свързани с извършваната престъпна дейност. Тримата мъже били задържани за срок до 24 часа. След доклад на материалите в районната прокуратура в Ихтиман, на собственика на последния адрес е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.