Не откриха избягалия затворник при акция в Ловешко, издирването продължава

затворник

Избягалият затворник Борис Иванов не беше открит в района между ловешките села Александрово и Дренов, предаде БНР.

Издирването на Иванов е продължило до 11 часа днес, но акцията е приключила без успех. Там полицията и жандармерията са претърсвали през цялата нощ. Около 200 служители на полицията и жандармерията се включиха в издирването му след като снощи е бил получен сигнал, че той се намира в района. Сигналът е подала жителка на село Александрово.

„Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по телевизора сме го видели, същият човек беше. Снощи в един и половина. Веднага се обадиха на полицията и много полицаи имаше, много, много. Насам тръгна, ама не можахме повече, ние от страх не сме излезли вече вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да иска хляб или водичка, щяхме да му дадем. Какво да правим? Ние сме страхливи“, разказа тя.

затворникаЩателно беше претърсена слънчогледова нива, но затворникът така и не беше намерен. В село Александрово все още има засилено полицейско присъствие. Продължава претърсването на района, което ще продължи и в други съседни села в Ловешко.

Иванов избяга в четвъртък сутринта малко след 10 часа от работен обект край Ловеч – млекопреработвателна фирма, където е работил заедно с други затворници. Те са го подгонили след бягството му, но не са успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие. Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за няколко престъпления.