Националната лотария дава 600 000 лева за волейбол

Федерацията по волейбол сключи договор за рекордна сума
Любо Ганев позира по време на официалното представяне на спонсора

Българската федерация по волейбол представи новия си основен спонсор за Световното първенство. Турнирът е през септември и страната ни е домакин  заедно с Италия. Договорът е за рекордна сума – 600 000 лв. От днес логото на Националната лотария ще стои на екипите на националния ни отбор.

Договорът за партньорство бе подписан от президента на БФВ Данчо Лазаров и управляващия съдружник на Националната лотария Милен Ганев. Вицепрезидентът на федерацията и председател на организационния комитет на Световното първенство Любо Ганев разкри, че това е най-големият партньорски договор в историята на БФВ. „За нас е удоволствие да поставим началото. Мисията на това сътрудничество е да предизвикаме съдбата и националният ни отбор да ликува със световната титла. Възнамеряваме да дадем възможност на всеки, който иска да подкрепи националите ни, да го направи“, коментира Ганев.

Три града в България приемат мачове

Световното първенство по волейбол започва на 9 септември. Градовете, които ще приемат срещи от надпреварата у нас, са София, Варна и Русе. На италианска земя ще се играе в Рим, Милано, Болоня, Флоренция и Бари. Финалът пък е на 30-ти септември в Торино.