Марк Зукърбърг ще ремонтира Фейсбук

Марк Зукърбърг Facebook Германия обвинения междунационални вражди
Марк Зукърбърг си постави за задача №1 през Новата година да „поправи“ Фейсбук и да отстрани проблемите в социалната мрежа.

Зукърбърг започна традицията на лични предизвикателства навръх празника през 2009 г., когато всеки ден носеше вратовръзка и това трябваше да му напомня колко е важно Фейсбук да стане печеливш въпреки глобалната финансова криза.

„Днес се чувствам много като през първата година“, каза Зукърбърг в страницата си във Фейсбук. „Светът се чувства разтревожен и разделен, а Фейсбук има много работа.“

Списъкът му с цели в социалната мрежа включва злоупотреба и омраза; намеса от страна на държави и да направи сигурно, че когато посещавате Фейсбук, е добре прекарано време.

„Личното ми предизвикателство за 2018 г. е да се съсредоточа върху оправянето на тези важни въпроси“, каза Зукърбърг. „Ние няма да предотвратим всички грешки или злоупотреби, но понастоящем допускаме прекалено много грешки при прилагане на политиката ни и предотвратяване злоупотребата с нашите инструменти“.

Той планира да събере експерти, които да се занимават с теми като политиката, гражданството, медиите и технологиите, за да постигне целта си.

Фейсбук се стреми да предотврати използването на социалната мрежа като платформа за разпространение на фалшива информация.