Има и по-лошо от Петък 13-и, ето как да го избегнем

Ако сте суеверни, денят петък 13 наистина може да ви донесе неприятности

Причината е, че хората от страх да не предизвикат съдбата, си налагат ограничения, отказват се от обичайното общуване и се затварят у дома, треперейки че дори и така може да им се случи нещо лошо. Стари хора твърдят, че на този ден не трябва да започваме нищо ново, защото то предварително е обречено на провал.

Да не ходим на интревю за работа, да не правим скъпи покупки, да не сключваме сделки и дори да не си боядисваме косите или да се подстригваме. За бебе … и дума да не става.

Ако смятате, че тези съвети ще свършат работа, вземете си отпуск, завийте се под одеялото и не мърдайте оттам. Или поне откъснете един косъм от косата си и говорете: Косъм мой в този ден ме пази от всички несгоди и неприятности. Сложете косъма в своето портмоне и го носете през целия ден. На другият ден го изгорете и благодарете на съдбата че ви е спасила от неприятности.

Всъщност психолозите твърдят, че най-добрият начин да се предпазим от неприятности на петък 13-и е да не обръщаме внимание на датата и да си структурираме деня както обичайно. Естествено е, че в този ден ще има и добри, и лоши случки, че някъде ще ни ядосат, на друго място ще ни накарат да се усмихнем. Някъде ще спечелим, другаде ще загубим. Но така е в живота! Не само на Петък 13-и.

А всъщност зевзеците твърдят, че има и по-лошо от Петък 13-и и това е да си на работа в събота 14-и.