Левски обърна ЦСКА с 3:2 във волейболното дерби

Левски - ЦСКА
Левски обърна ЦСКА с 3:2 във волейболното дерби

Отборът на Левски победи ЦСКА с 3:2 (21:25, 25:27, 25:23, 25:19, 17:15) в голямото дерби от Националната волейбола лига, играно в зала „Универсиада“.

Червените бяха по-прецизни и настоятелни в първите два части, като показаха характер, особено във втория гейм, за да си осигурят солидна преднина. Третият гейм бе равностоен, но възпитаниците на Владо Николов успяха да се наложат в ключовите моменти, за да го вземат. След това те надиграха убедително съперника си в четвъртата част, за да вкарат мача в тайбрек. Той също бе равностоен, но сините водеха през цялото време. И в крайна сметка затвориха мача със 17:15 след повече от два часа игра.

Треньорите: много грешки

„Разбира се, че съм разочарован, но такива неща се случват често. Загубихме ритъм, направихме грешки, Левски обърна нещата в своя полза. Не мога да бъда крайно недоволен – момчетата се бориха“, каза треньорът на ЦСКА Александър Попов.

„Мачът беше равностоен, като и двата отбора допуснаха много грешки. Знам, че съперникът имаше доста играчи със здравословни проблеми и си мисля, че трябваше да спечелим по-лесно“, каза Николов.