Колумбия изхвърли Полша от Световното първенство

Полша - Колумбия

Колумбия победи Полша с 3:0 и изхвърли европейския тим от Световното първенство. Головете вкараха Йери Мина, Радамел Фалкао и Хуан Куадрадо. Това бе първи успех за тима след загубата с 1:2 от Япония на старта. Така поляците вече имат две загуби, докато южноамериканците са с три точки. С по четири точки са Япония и Сенегал. В последните мачове Полша играе с Япония, докато по същото време Сенегал се изправя срещу Колумбия.

Загубата бе втора за Полша на Мондиала след 1:2 от Сенегал на старта. И в този двубой Роберт Левандовски и компания бяха далеч от желаното. Но все пак създадоха две добри положения, макар че ги изпуснаха. Колумбийците обаче бяха безпощадни. Те вкараха гол с първия си точен удар и въобще единственият точен удар преди почивката. Попадението дойде след статични положение – Хамес центрира и Йери Мина надскочи всички и се разписа с глава за 0:1.

Полша - Колумбия
Йери Мина вкарва първия гол
Още по-силна Колумбия след почивката

Ситуацията през втората част не се промени особено. Колумбия бе по-силният тим и логично стигна до още голове. Радамел Фалкао вкара за 0:2 в 70-а минута. Той бе изведен отлично от Кинтеро и с пракрасен шут прати топката в далечния ъгъл.

Полша - Колумбия
Гол номер две във вратата на поляците

Само пет минути по-късно южноамериканците сложиха точка на спора. С великолепен пас Родригес намери Куадрадо, той се измъкна от двама защитници и преодоля Счешни за 0:3.

До края Криховиак и Левандовски имаха шансове да вкарат почетен гол за Полша, но Оспина успя да се намеси и в двата случая.