Как огледалото може да навреди на човека

Много хора смятат, че огледалото е просто част от бита. Но трябва да се знае, че то притежава свойства, които могат да донесат както полза на човека, така и да му навредят

През деня ние често преминаваме покрай огледала и поглеждаме отражението си. Дори не предполагаме, че този предмет може да ни навреди. Но още нашите деди са считали, че огледалата притежават необикновени свойства и са знаели, че трябва да се отнасят към тях много внимателно.

Огледалото притежава силна енергия, затова и често се превръща във важен атрибут в ритуали за привличане на богатства, късмет и любов. Енергията му има способността да промени живота на човека както в положителна, така и в отрицателна посока.

Езотериците твърдят, че човек трябва да поглежда в огледалото много внимателно, защото то има има способността да съхранява информацията и дори да я възпроизвежда. Затова в никакъв случай не бива да се ругае пред огледалото. А посочвайки своите недостатъци пред него, рискувате да се срещнете с проблеми и нещастие.

Освен това огледалата са способни да запомнят емоциите на човека

Гледайки своето отражение, човек трябва да се радва и да произнася добри думи. Този, който плаче и се жали пред огледалото, рискува да си навлече неприятности.

Добре е огледалото да не се поставя непосредствено до входната врата

Така всеки пристигащ ще може да види отражението си. Ако обаче този човек е настроен лошо към вас, огледалото веднага ще поеме неговата енергия, мислите и емоциите му, а после това ще се отрази на вас отрицателно.

Най-опасни са огледалата с антикварна ценност

Те може да са били свидетели на лоши събития и да предадат натрупаната отрицателна енергия на вас и на близките ви.

Много са легендите, свързани със счупеното огледало

Може някой и да не повярва, но огледалата, които имат дори и най-малката драскотина, може да са много опасни. Счита се, че през нея може да се вмъкне душата на покойник и да остане там за дълго. А това може да е пагубно за живите. Ако купите огледало и в живота ви настъпят неразбории, конфликти и несполуки, непременно се отървете от него.

Не бива и да се спи пред огледало, както и да стоят двама души едновременно пред него.

Как да избегнем опасностите?

Излизайки от дома, непременно погледнете своето отражение в огледалото и го помолете да охранява дома ви по време на вашето отсъствие. Така ще защитите дома си от нечисти сили и други нежелани гости от непознатия свят. Огледалният ви двойник не само може да охранява дома ви, но и да подели с вас положителната си енергия за целия ден. Затова гледайки го, си пожелайте късмет и щастие.

Много от нас са критични към своята външност

Но в никакъв случай не бива да се укоряваме пред огледалото. Защото огледалният двойник може да ни се разсърди и да ни поднесе неприятности след това.

Ако получите огледало като подарък, непременно го измийте със светена вода, за да  унищожите негативната енергия.

Изхвърлете огледалата, които са били свидетели на траурни сцени. Най-добре е да подменяте огледалата всяка година.